21/07/2021

We begeven ons naar Evere voor de laatste stand van zaken bij het project Everheide.  De uitdaging lag hier in de uitbreiding van de gelijknamige school en nieuwe voorzieningen te delen met externe gebruikers. Door gedeelde ruimten op oordeelkundige wijze tussen de openbare ruimte en de speelplaatsen in te richten komt men zo tot een nieuwe relatie met de wijk.

Het schooljaar 2020-2021 ging van start met de gedeeltelijke ingebruikname van het gebouw:  de werken liepen door de Covid-19 crisis vertraging op en het project kon niet opgeleverd worden voor de start van het schooljaar 2020.

Desalniettemin konden de leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar reeds hun intrek nemen op de 2e verdieping en gedurende het hele jaar door genieten van het schoolplein terwijl de werken werden verdergezet.

Op 23 juni werden de werken voorlopig opgeleverd.  De gemeente Evere is opgetogen om de nieuwe infrastructuur in gebruik te nemen voor de kinderopvang in de zomervakantie terwijl de school de interne verhuis voor 1 september voorbereidt.

In september zal de school Everheide dan een volledige make-over gekregen hebben waar zowel de leerlingen als de buurt van kunnen genieten.

Een mooie afsluiter van een project waarbij naast functioneel ontwerp ook inspanningen geleverd worden naar duurzaamheid, milieu en hergebruik, des te meer daar deze aanpassingen verdergezet worden met het project “Buitenspel”.

Dit project ligt in de lijn met de engagementen en waarden van be.exemplary. De bestaande recreatieruimten worden uitgewerkt met meer variatie, meer beplanting, meer ontdekkings- en ontspanningsmogelijkheden.

TOP