School Everheide

Naam van het project: School Everheide
Adres: Pieter Mattheussensstraat 60, Evere
Bouwheer: Gemeente Evere
Architect: FHW Architectes
Oppervlakte: 1.685
Project: Het project betreft de uitbreiding van de school Everheide in Evere.

Het volledige project is evenwichtig en getuigt van een coherente transversale benadering.
De school kiest ervoor haar voorziening en functionaliteit, maar ook haar duurzame strategie te delen met externe gebruikers en vormt daarin een voorbeeld.
Het project wordt gedragen door een doorgedreven filosofie over zijn verhouding tot de openbare ruimte en tot zijn context. De nieuwe relatie tot de wijk brengt leesbaarheid in de toegangen en de nieuw aangelegde overdekte ruimten vormen de overgang. De gedeelde ruimten liggen op oordeelkundige wijze tussen de openbare ruimte en de speelplaatsen.
De ruimtelijke visie integreert de schoolpedagogie, de plannen zijn coherent en functioneel en laten uiteenlopende onderwijspedagogieën toe.
Ook de milieustrategie is duidelijk aanwezig, met name in de vele transversale maatregelen die eveneens bijdragen tot de schoolpedagogie en die het leerproces en de sensibilisering van de leerlingen bevorderen. Uit het project blijkt dat een inspanning geleverd wordt voor het hergebruik - ter plaatse en elders - van de afbraakmaterialen en voor de identificatie van de circuits waarin ze belanden.

 

TOP